Thursday, May 17, 2012

Random

Assalamualaikum.....
Agak sibuk sejak akhir2 ini.....Smpi kul 7.15am kt ofis arini curi2 masa update blog....
So apa yg berlaku sejak akhir2 ni,aku akan ceritakan secara ringkas pd entry kali ini....


Final Exam Math II SHF1124
11/05/2012 (Friday)........trikh yg mungkin significant pd semua graduating student CFS yg amik subject math II sem ini....hari terakhir menduduki final exam di cfs & juga mungkin hari yang terakhir berada di CFS......kegembiraan jelas terpancar di wajah2 mereka.....mungkin sebab mereka merasakan tmpoh 2 thn itu terlalu lama......bg aku,cepat atau lambat itu tidak menjadi masalah......apa yg penting apakah tempoh 2 thn itu telah digunakan dengan sebaiknya utk menuntut ilmu & berbakti kepada ummah?tepuk dada,tanya iman.......

Ramai juga student2 yg dtg jumpa aku after exam & ada juga yg dtg ke bilik.Sebak rasenye nak berpisah dengan mereka.Tak taulah kenapa..........satu perasaan yg sukar utk digambarkan.....apapun,semoga mereka semua dapat mencapai apa yg mereka cita2kan & semoga Allah berikan yg terbaik buat mereka.

Test 2 Regression Analysis & CDA
12/05/2012 (Saturday)-Dikala student2 aku bertungkus lumus prepare utk final,aku sendiri juga bertungkus lumus menyiapkan assignment yg perlu dihantar pada hari yg sama aku test.

Sharing Moment among medical student & Dr Firdaus Ujang
12/05/2012 (Saturday)-Selepas bertungkus lumus menjawab test,malam tu aku ke CFS utk bersama2 student2 medic mendengar celoteh abg firdaus.....hehe....ptg tu lebih kurang kul 6.30 aku dpt mesej dr abg firdaus:"Dtg x malam ni?abg xtau nak ckp apa".......rs cam nk gelak guling2 bila abg firdaus yg "gila mic" ckp camtu........
After maghrib aku terus ke CFS & talk start lebih kurang 8.30pm......abg firdaus yg xtau nak cakap apa tu berhenti bercakap jam 11pm (lebih kurang)......
Apapun,perkongsian yg sgt menarik & dengan harapan dapat membantu medical student yg bakal menjejakkan kaki ke UIA ktn bln 9 nanti dalam menghadapi kehidupan yg penuh mencabar as a medical student & HO 5 yrs later........

Marking time!!!
14/5/2012 (Monday)-Start marking paper final.....bertungkus lumus cuba utk siapkan secepat mungkin sebab banyak lagi kerja menunggu.........esp preparation utk test 2 mathematical statistics pada hari ahad ni.


Hari Guru
16/5/2012 (Wednesday)-Banyak dapat doa & ucapan "Selamat Hari Guru" dari student2......seronok sgt jadi cikgu ni......kt CFS ni xdela smbut hari guru cam kt sekolah dulu (nyanyi2 lagu "Guru Malaysia",wat persembahan depan student,dapat cabutan bertuah etc)
Apapun,officially ni tahun 3 aku bergelar guru start 2010........act 1st time sambut hari guru masa lepas SPM.....mengajar kt SRA Darul Ulum........masa tu jd Ustazah (ceewah....).....tahun 2004...itulah kali pertama aku bersama barisan pendidik2 yg lain yg juga merupakan guruku suatu masa dulu menayikan lagu "Guru Malaysia".....
Harapan sempena tahun ke-3 bergelar guru:Semoga diri ini terus istiqamah dalam mengajar serta mendidik anak bangsa demi membentuk tamadun khairu ummah...............

1 comment:

  1. 教师节快乐。。
    selamat hari guru miss :)

    ReplyDelete