Friday, April 27, 2012

Iftar & Solat Hajat 2 (G109 & G110)


Mereka membuatkan diri ini tertawa,tersenyum gembira tatkala diri ini terasa dugaan yg mendatang hampir membuatkan diri ini hilang semangat utk meneruskan jalan yg ditempuh......namun berkat doa & sokongan mereka,diri ini kembali mendapat kekuatan dan ingin bersama2 mereka mencapai kejayaan yg cemerlang duniawi & ukhrawi.......terima kasih  atas segalanya.....kalian telah mengajar diri ini erti kesabaran,ketabahan,kekuatan & kebahagiaan dalam kehidupan.....

Terasa 14 minggu terlalu cepat berlalu………..14minggu bagaikan 14 bulan mengenali diri awak semua…..setiap tazkirah & perkongsian masih segar dalam ingatan saya………….

Sebagai seorang guru sudah pasti harapan & impian saya ingin melihat anak2 didik saya (yang saya anggap seperti adik2 saya sendiri) cemerlang bukan sahaja dari segi akademik,malah dari segi sahsiah,akhlak & segala aspek kehidupan……….

Saya juga berharap agar saya tidak hanya mengajar MATHEMATICS  kpd awak semua sepanjang 14 minggu ini,malah lebih daripada itu…………jadikanlah segala pesanan & nasihat yang pernah saya kongsikan sebagai bekalan utk awak menjejakkan kaki ke alam yang penuh dengan cabaran sebagai undergraduate students di UIA Kuantan nanti………….

To all my beloved students:
Universiti itu ibarat sebuah lautan………selamilah ke dasarnya utk mencari mutiara2 yang sangat berharga dan tiada nilainya……….
(gunakanlah sebaik mungkin tempoh 4-5 thn menuntut sebanyak mungkin ilmu2 yang terbentang luas di UIA Kuantan itu………carilah ia dan manfaatkanlah ia dengan sebaik mungkin)

“Jadilah seseorang ibarat bila di campak ke laut menjadi gunung,di campak ke laut menjadi pulau,dicampak ke langit menjadi bintang2 berkerdipan………….”

“Jangan ditangisi sebuah perpisahan kerana perpisahan bukanlah suatu titik akhir sebuah pertemuan.....ia adalah satu titik permulaan utk sebuah pertemuan yang lebih bermakna………………..”Semua bersiap2 menghidang......


Makanan semua sedap2Mr MC berbaju merah

Khusyuk mendengan amanat dr Abg Firdaus

Semoga perkongsian dari abg firdaus ni membantu utk awak semua memulakan langkah ke UIA Kuantan nanti

Cikgu dah speechless......

Thanks.....tp gambar dah bocor dulu dlm fb......hehe

Bersama semua sisters dari G109 & G110

Bersama G109

Bersama G110
Doa saya sentiasa mengiringi sepanjang perjalanan hidup awak semua.......

 “Ya Allah,lindungilah semua anak2 didikku  (G109,G110 & G119) dari segala malapetaka & bahaya.Permudahkanlah perjalanan hidup mereka,berilah kekuatan & ketabahan kepada mereka dalam menghadapi dugaan2 yang mendatang (terutamanya selepas mereka menjejakkan ke UIA Kuantan).Kau redhai & berkatilah setiap langkah perjalanan mereka.....Eratkanlah hubungan di antara kami & kekalkanlah ukhuwah yang terjalin di antara kami hingga ke akhir hayat kami”
Bertemu & berpisah kerana Allah…………………

SAYANG AWAK SEMUA!

Nota kaki:Akhirnye sister gak yang potong tembikai..............& alhamdulillah,tiada pembaziran makanan......

2 comments:

  1. Seronoknya iftar miss!!!teringt pulak time kita buat jamuan time sem 1 :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sgt2 seronok.....Alhamdulillah dapat peluang iftar bersama mereka......

      Delete