Thursday, December 30, 2010

Panggilan yang menggembirakan tp at the same time mendukacitakan

Semalam dpt panggilan dr no pahang..aku xpastila sape..

Tp bile aku mesej nida (part timer lect ikip) tnye claim dah masuk ke blum,then die tnye aku:"finance ade call su x td?"

Aku pun jwb,"owh..yg miscall td no IKIP rupenye"...then nida suggest aku call finance balik coz diorg suruh amik cek act....tp since aku jauh,nida suruh aku inform finance supaya bank in je duit tu....

Dah sebulan kot aku tunggu claim ni....tp since semalam ms aku call pun dah kul 3 lebih,so aku pun xrs diorg akan bank in smlm gak...

So pg ni,buka je mata (tipu la tu) aku terus on laptop n cek baki duit aku dlm cimb.....confirm2la xmsuk lagi kan duit tu????

Smpi sekarang (jam 1 ptg) aku cek lg kt cimbclicks,still xbertambah lagi baki duit aku dlm tu.....tersangatla kecewa......so frustrated!!!

Dan ape yg lebih membuatkan aku lebih frustrated ialah.....ESOK CUTI!!!!sengal tul (padahal org2 lain tersangatla happy sbb esok cuti umum esp golongan org yg bekerja)....

Kalo sampai ptg ni IKIP x bank in cek aku tu,alamat thn depan bru aku dpt claim 2 bulan gaji tu.....poket dah tersangatla kering sekarang ni....

Lebih2 lagi isn depan aku dah start keje kt UIA PJ tu.......duit minyak+tol+makan???????

Arghhhhhhh.....rs cam nk mengamuk je kt IKIP tu....bole??? (xbaik ella,kita ni kan org Islam,kene byk2 bersabar)

Entahla,aku pun xtau la........risau jer....apepun,aku doa2 agar b4 hari isn ni,duit tu dah masuk.......

Gmabar sekadar hiasan (act nk tunjukkan betapa geramnya aku skrg ni)

4 comments:

  1. patut pun moody semacam.. smpai aku pun kna tmpias.. dem.. hahaha

    ReplyDelete
  2. bykla ko.....ntah bile mse ntah aku moody dgn ko....

    ReplyDelete
  3. istilah "perlu ker"... mcm moody aje.. wakakaak

    ReplyDelete